Sport

Fotboll

SK Fotboll

Användningsområde: Fotboll

Beskrivning:
Ett slitstarkt gräs för fotboll som finns i stråhöjd 40 och 50 mm. Båda kvaliteterna är godkända av Svenska Fotbollsförbundet för breddfotboll. 50mm strålängd fylls med sand och gummigranulat. 40 mm fylls med sand och gummigranulat med en 20 mm sviktpad under gräsytan.

 

 

SK Arena NonFill

Användningsområde:Fotboll, multisport, lek

Beskrivning:
En extrem tät och slitstark gräskvalitet som genom sina egenskaper lämpar sig för fotbolls- och multiytor på skolor, förskolor, bostadsområden mm. Mattan skall inte fyllas med sand eller gummikulor, vilket gör den till en favorit hos städpersonal. Trots avsaknad av sand och gummi ger mattan mycket goda egenskaper för fotboll. Stråhöjden är 24 mm och mellan de kraftiga uppåt riktade stråna är mattan försedd med kraftigt krullade grässtrån som ger stadga och mjukhet i mattan. I mellanlagret i mattans bottenväv (backing) ligger en glasfiberväv som ger extra styrka.

 

SK Fotboll 24

Användningsområde: Fotboll

Beskrivning:
Ett slitstarkt gräs för närfotboll. Dressas med 20-25 kg sand/m2, inget gummigranulat krävs.Stråhöjd 24 mm.

Stötdämpning

Användningsområde:

Används som stöt- och energigivande underlag tillsammans med konstgräs för bl.a fotboll och tennis. Även lämpligt att lägga på hårda underlag tillsammans med olika konstgräskvaliteter för en ökad gåkomfort.Beskrivning:

Finns i 15, 18 och 20 mm tjocklek. Hög densitet i materialet ger unik stötdämpning och dräneringsförmåga. Behovet att dressa det ovanliggande konstgräset med sand och gummigranulat minskar till hälften. Levereras i skivor 0.90 x 2,25 m som monteras med klicklås. Skivorna är FIFA certifierade enligt FIFA1 och FIFA 2

 

 

   

Multi för lek och sport

SK Multi

Användningsområde:

Lekytor, multisport; basket, fotboll, landhockey.

Beskrivning:

Ett slitstarkt gräs med kraftigt krullade strån. Mattan är tät och lämplig för alla typer av bollsporter. Kan läggas med eller utan sandfyllning.

Lekplatser och multisportplaner eller multisportarenor
Multi till lekytor, kombisport eller multisport

Tennis

5003 SK Tennis

Användningsområde:

Tennis

Beskrivning:

Ett slitstarkt gräs för tennis som dressas med sand. Kan förses med SK Pad 15 för ökad stötdämpning. Stråhöjd 20 mm. Måttbeställs med infällda linjer efter ritning. Gräset kan läggas direkt på betong, asfalt eller hårdpackad grubädd.

5002 SK Tennis Pro

Användningsområde:

Tennis

Beskrivning:

En tät matta för träning och tävlingsspel. 12 mm stråhöjd som dressas med kvarts sand. För att öka stötdämpningsförmågan ytterligare kan SK Pad 15 läggas under gräset. Finns i rött och grönt, där en färg kan utgöra spelplan och den andra ytan utanför sidlinjerna. Måttbeställs med infällda linjer efter ritning. Gräset kan läggas direkt på betong, asfalt eller hårdpackad grusbädd.

Golf

1001 SK Green Pro

Användningsområde:

Greengräs för övningsgreener utom- och inomhus och korthålsbanor.

Beskrivning:

En tät och slitstark greenmatta för både inom- och utomhus träning. Kan läggas utan sand men med sandfyllning ökar rullen. Ger maximal träningseffekt året om.

1005 SK Green

Användningsområde:

Green till övningsområdet eller i trädgården.

Beskrivning:

En tät och slitstark greenmatta för både inom- och utomhus träning. Dressas med sand. Ger maximal träningseffekt året om.

 

.

1003 SK Tee

Användningsområde:

Teematta

Beskrivning:

En tät utslagsmatta för drivingrange och bana. Tjockleken gör att man kan pegga varsomhelst i mattan. Levereras på rulle som kan delas i teemattor eller användas som hel grästee. Bredd 2 meter.